011

BSO FIT (A'dam Noord)Fit
Welkom bij Kids Aktief, BSO FIT in Amsterdam Noord.

Kids Aktief heeft twee aangrenzende BSO locaties:
- BSO FIT (4-8 jaar)
- BSO Kadoelen 7+ (7-12 jaar)

Hierdoor werkt Kids Aktief doelgericht en kan het specifieke invulling geven aan iedere leeftijdsgroep. De kinderen kunnen organisch doorstromen, zitten in een groep met leeftijdgenootjes en het programma wordt afgestemd op de leeftijdsfase. Zo zal bij BSO FIT spelenderwijs kennis worden gemaakt met sporten en activiteiten en bij BSO Kadoelen zullen kinderen steeds meer worden uitgedaagd.

Het leukste aan de locatie van BSO FIT vind ik dat er veel ruimte binnen en buiten is voor de kinderen om te bewegen en samen dingen te ondernemen. De locatie bevindt zich in het clubgebouw van de hockeyvereniging FIT. Wij mogen gebruik maken van de velden van FIT waardoor wij veel ruimte hebben om alle kinderen voldoende beweegruimte te geven.

Elke dag is anders! De kids worden uit school opgehaald met een stint of auto. Wij zijn herkenhaar in Kids Aktief kleding, waardoor de kids ons snel kunnen herkennen. Bij het ophalen worden de kids afgevinkt en krijgen ze een hesje aan. Na het ophalen gaan we direct terug richting onze locatie. Op de locatie controleren we de aanwezigheid, vervolgens krijgt een ieder een sportpak op maat. Tot 16:00u hebben de kids de ruimte om vrij te spelen. De kids kunnen zowel binnen als buiten spelen. Hierbij bieden wij diverse sport, spel en creatieve hulpmiddelen, zodat een ieder kind kan doen waar hij of zij zin in heeft. Rond 16:00u gaan de kids eerst de handen wassen en dan aan tafel voor een eet en drink moment (verantwoorde tussendoortjes, fruit en drinken). De kids hebben een vaste groep met vaste begeleider. Hierdoor voelen de kids zich snel thuis. De begeleider(s) maken contact met de kinderen, zo bespreken ze onder andere hoe dag op school is verlopen en welke sport of activiteit we deze dag gaan doen. Tussen 16:15-16:30u en 17:15-17:30u vindt dit plaats. Het laatste gedeelte van de dag kunnen de kids vrijspelen. Op het moment dat een kind wordt opgehaald, gaat/gaan de ouder(s)/verzorger(s) samen met het kind omkleden in de kleedkamer. Na het omkleden melden de kids zich af bij hun begeleider.

Sport voor kinderen is voor de sociale ontwikkeling erg belangrijk. Door sport leer je jezelf kennen. Het is belangrijk dat kinderen genoeg succesbeleving hebben en een uitlaatklep. Ik denk dat sport je dichter bij jezelf laat komen en helpt bij een gezondere leefstijl. Onze begeleiders zijn gediplomeerd, in het bezit van een VOG, sportief en creatief.

Nieuwsgierig? Kom een middagje langs om kennis te maken!
absofit@kidsaktief.nl