Kids Aktief United Foundation

Doelstellingen foundation

Kids Aktief is een organisatie die kids activeert door middel van sport en activiteiten. Dit doet Kids Aktief via haar Activteiten BSO's (BuitenSchoolseOpvang), sportkampen en zwemschool. Echter zijn dit allemaal betaalde activiteiten en dus niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat Kids Aktief een Foundation in het leven heeft geroepen waar men de groep die niet de mogelijkheden heeft (sociaal economisch, cultureel, gezinssituatie) faciliteert. Doel van de Kids Aktief United Foundation is de maatschappelijk 'zwakkere' kids te activeren in de breedste zin van het woord. Kids Aktief United werkt hierbij samen met partijen als de Gemeente Amsterdam, ASR verzekeringen, FNO (Fond Nuts Ohra), ZonMw, VUMC en Nike.

Sportdag nike hq

Sportdag @Nike HQ met Olympisch medaille winnares Marlou van Rhijn.

Summercamp

SummerCamp powered by ASR Verzekering en Nike.

sportdag amsterdam arena

Kids Aktief United sportdag in de Amsterdam Arena powered by Nike.

FNO

Ondanks de vele preventieve programma's is het aantal kinderen met overgewicht en obesitas nog steeds schrikbarend hoog in Amsterdam. Daarnaast is gebleken dat veel kinderen van ouders met een lagere sociaal economische status een ongezondere levensstijl hebben en daardoor een grotere kans hebben op overgewicht. Een goede manier om deze problematiek aan te pakken is via Participatief Actie Onderzoek (PAR), waarbij degene waar het onderzoek over gaat actief betrokken worden bij het probleem waar zij zelf mee te maken hebben. In het onderzoek Kids in Aktie stond daarom de participatie van jeugd, en hun ouders, voorop. Door het includeren van de doelgroep streven we ernaar met dit project problemen in de wijk beter te begrijpen en met initiatieven te komen die passen bij de vraag van de doelgroep. Samen met kinderen werd geïdentificeerd wat de grootste gezondheid gerelateerde problemen zijn, hoe dit gezond gedrag beïnvloedt en werden verschillende initiatieven bedacht om gezond gedrag te stimuleren. Voorbeelden van initiatieven die in Kids in Aktie zijn ontwikkeld zijn kookworkshops, naschoolse sportactiviteiten en een Olympisch sporttoernooi.

**Kids in Aktie was een samenwerking tussen Kids Aktiefen het Amsterdam UMC, locatie VUMC, en werd gefinancierd door FNO.

Partner Organisaties